Iskoristi dan

 

Svatko od nas prilikom putovanja voli posjetiti sva važna mjesta i znamenitosti, a pri tome zanemarujući brojne aktivnosti koje nam se nude i koje pružaju divne trenutke. Uz odličnu lokaciju na kojoj se Split nalazi iznimno je lako u kratkom vremenu posjetiti i druge ljepote koje se nalaze u manje od sat vremena vožnje od Splita. Također, ne možete propustiti ni one zbog kojih je Split svakog dana sve veće odredište mnogih putnika.

Split je svojom lokacijom i izgledom oduvijek privlačio brojne turiste koji su željni različitih aktivnosti u samom gradu, ali i doživjeti brojne druge u blizini Splita. Pripremili smo vam nekoliko aktivnosti u Splitu i okolici koje ne smijete propustiti:

1. Svi ljubitelji serije Game of Thrones (Igre prijestolja) znaju za fantastične scene iz Dubrovnika, međutim pravi znalci zasigurno su upoznati s činjenicom kako je Split odigrao veliku ulogu u cijelom serijalu. U Splitu možete doživjeti odlične ture serije „Game of Thrones“ u kojima ćete vidjeti Dioklecijanove podrume gdje je Daenerys držala svoje zmajeve, zatim dijelove grada koji su predstavljali Meerenese grad robova. U pozadini Splita možete vidjeti tvrđavu Klis koju ćete odmah prepoznati kao mjesto gdje je Daenerys oslobodila robove u bitci. Uz Split i Klis, možete posjetiti i gradove Trogir i Šibenik u kojima je snimana ova popularna serija.

 

2. Brodski izleti iz Splita - Split se svojom odličnom lokacijom na Jadranu oduvijek koristio kao mjesto polaska u brojnim putovanjima. Stoga nemojte propustiti bogatu ponudu poludnevnih izleta na neke od najljepših otoka na Jadranu. Zasigurno će vas oduševiti Modra Špilja na Visu u koju možete ući, te plaža Zlatni rat koja je proglašena najljepšom plažom na svijetu u 2019. godini. Osim toga, imate priliku posjetiti i Paklene otoke nedaleko od Hvara čije će vas kristalno čisto more oduševiti. U neposrednoj blizini od Splita možete brodom otploviti do spektakularne Plave lagune koja se nalazi kraj otoka Drvenik Veliki.

 

3. Posjetite Trogir - manje od pola sata od Splita nalazi se magičan grad-otok Trogir koji je s kopnom povezan mostom. Okružen zidinama i brojnim višestoljetnim građevinama nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i garantira vam predivno iskustvo.

 

4. Posjetite Krku - jedno od najpoznatijih nacionalnih parkova, nalazi se sat vremena od Splita. Prepuna predivnih riječnih bazena i jezeraca, impresionirat će vas sa 17 slapova od kojih su neki visoki i 50 metara. Krka je prepuna biljnog i životinjskog svijeta, te će vas pogled na sačuvane prirodne ljepote u potpunosti oduševiti.

 

5. Picigin - niste u potpunosti doživjeli Split ukoliko ne odigrate najpopularniji sport u Splitu gdje je ujedno i osmišljen još početkom 20. stoljeća. Kultno igralište picigina je plaža Bačvice gdje i tijekom cijele zime možete pronaći strastvene ljubitelje ove zabavne igre. Pijesak i plitko more kroje pravila stoga je jedina misija, osim dobre zabave, da spriječite da loptica dotakne tlo. Možda postanete prvak svijeta u piciginu.

 

Otkrijte i Dalmatinsku zagoru, udaljenu manje pola sata od Splita, koja nudi potpuno drugačije iskustvo Dalmacije. Uz vitešku igru Alku i autohtone specijalitete, upoznajte Sinj.

 

#Okreninaljeto #scsplit #split #dalmacija

vis stiniva.jpg
arrow&v

Rezerviraj smještaj bez kreditne kartice i pologa

Studentski centar Split
21000 Split
Cvite fiskovića 3

Hostel Kampus

+38521 440 999

Hostel Spinut

+38521 386 7 1 1