Hrana za bogove

 

Uz brojne hramove rimskih bogova koji su postojali u Splitu, nije ni čudno što možete isprobati savršenu gastronomsku ponudu mediteranske i dalmatinske kuhinje. Mnogi ne mogu ni zamisliti ugodnu ljetnu večer bez čašice dobrog vina i dalmatinskog pršuta, a vrijeme je da i vi okusite tu čarobnu kombinaciju staru koliko i Split.

Kao pravi dalmatinski grad, Split je idealno mjesto za degustaciju domaće kuhinje, ali i za isprobavanje mnogih svjetskih. Naravno, ne smijete propustiti ukusnu mediteransku kuhinju po kojoj je Split poznat i čiji će vas okusi zasigurno oduševiti. Postoje mnoga mjesta u Splitu gdje možete isprobati odlična jela, te uživati u svakom zalogaju. Izdvajamo vam neka od najpopularnijih restorana, konoba i pizzeria u Splitu:

1. Bokamorra - osim modernog interijera i predivnog pogleda, oduševit će vas odličnim izborom koktela i pizza prema svačijem ukusu.

 

2. Basta - ugodan restoran na Zapadnoj obali uz savršen pogled na more pružit će vam i iznimno ukusnu hranu uz koju ćete uživati u svakom trenutku.

 

3. Adriatic Grašo - popularno mjesto u Splitu zbog svoje magične terase s pogledom na cijeli Split. Osim idiličnog pogleda, nude i ukusne dalmatinske specijalitete uz kvalitetna vina.

 

4. Skipper - svi ljubitelji talijanske kuhinje moraju isprobati ukusnu „pizzu od metra“ uz predivan panoramski pogled na rivu, otoke i luku.

 

5. Bakra - nekoliko minuta hoda od Dioklecijanove palače pronaći ćete divno mjesto za užitak u ukusnim specijalitetima ovog Steak&Pizza bara.

 

6. Toto's burger bar - nezaobilazno mjesto svih ljubitelja hamburgera, koji se nalazi odmah uz Rivu. Svojom bogatom ponudom oduševit će i najzahtjevnije goste.

 

7. Buffet Fife - jedno od najpoznatijih mjesta u Splitu s raznovrsnim izborom hrane, ali i omjerom cijene i kvalitete. Još kad tome dodate činjenicu kako se nalazi u centru grada.

 

Ukoliko želite isprobati riblje restorane ili druge restorane koji nude bogatu ponudu skupljih namirnica, imajte na umu da su isti cjenovno nešto skuplji u odnosu na predložene restorane. Ipak, njihov ambijent i kvaliteta hrane opravdavaju cijenu. Neki od tih restorana su: Zrno soli, Bokeria kithchen&wine, Zoi…

 

Ne sumnjamo kako ćete imati vremena otkriti i brojne druge lokacije za odličan gastronomski užitak. Srećom imamo teretanu uz koju ćete moći biti i dalje fit za plažu.

 

#Okreninaljeto #scsplit #split #dalmacija

Svjetionik Pokonji dol.jpg
arrow&v

Rezerviraj smještaj bez kreditne kartice i pologa

Studentski centar Split
21000 Split
Cvite fiskovića 3

Hostel Kampus

+38521 440 999

Hostel Spinut

+38521 386 7 1 1