top of page
cetina.jpg

MAR

24

sjena.png

Skrivene čari dalmatinske zagore

twitter icon.png
facebook icon.png

Dalmatinska zagora je nebrušeni dijamant koji se tek zadnjih godina počeo predstavljati svijetu, otkrivajući svoja blaga i ljepote dalmatinskog krša. Posjetiteljima pruža autentično iskustvo, otkriva im bogatsvo netaknute divljine, brojne spilje, rijeke , planine, pješačke, planinarske i biciklističke staze.

Anchor 2

1. Kanjon rijeke Cetine  - ako ste ljubitelj adrenalina, ovo je pravo mjesto za vas. Omiš vam nudi brojne avanturističke aktivnosti: zipline, kanjoning, kayaking, rafting, slobodno penjanje, ronjenje... A ako pak niste ovisnik o adrenalinu, dugačke šetnje uz rijeku, panoramske vožnje brodom ili jednostavno uživanje u dalmatinskim specijalitetima usred jednog od najljepših kanjona u Hrvatskoj su iskustva koja će rijetke ostaviti ravnodušnima.


2. Izvor Cetine - zovu ga jos i najljepše "oko" Dalmacije. Kada je riječ o najfotografiranijim mjestima u Hrvatskoj, tu zasigurno spada izvor Cetine. Iz izvora izvire najbistrija, najhladnija i najčišća voda. 

Anchor 3

3. Modro i Crveno jezero - prirodni su fenomen zbog svog jedinstvenog oblika, boje i procesa nastanka. Modro jezero jedno je od najljepših hrvatskih jezera do kojeg vode uređene stepenice pa je ono za ljetnih mjeseci omiljeno kupalište. Ali kad  jezero presuši, kreće prava zabava, lokalci tad formiraju dvije ekipe te igraju nogomet na dnu jezera.


4. Sinj - Sinj je prava riznica kad je riječ o kulturološkim, vjerskim i tradicionalnim spomenicima, a osim toga pruža i brojne mogućnosti za avanturističke aktivnosti. Otiđite na jahanje i uživajte u prekrasnom krajoliku, za nešto smjelije tu je i paragliding i let padobranom. Iskušajte se u paintballu ili airsoftu, isprobajte mnogobrojne biciklističke i planinarske staze. Za sve ljubitelje brzina tu je i quad avantura. Posjetite Muzej Cetinske krajine ili Muzej Sinjske alke. 


5.  Trilj - u Trilju ćete iskusiti poseban osjećaj povezanosti čovjeka i prirode koji pruža aktivni odmor. Jahanje, planinarenje ili pješačenje je najbolji način za istinski doživljaj ljepota triljskog kraja. Dok ste u Trilju obavezno probajte specijalitet- žabe na žaru, pohane žabe ili žabe na brujet ili pak cetinske rakove.

Od prekrasne netaknute prirode pa sve do kulturnih sadržaja, Dalmatinska zagora doista ima štošta ponuditi svima koji se žele odmoriti od plaža i upoznati s nečim drukčijim.

bottom of page