top of page
split-cliff-jumping-adventure-kayaking-0

APR

26

sjena.png

Avanturističke aktivnosti Splita i okolice

twitter icon.png
facebook icon.png

Split je poznat po svojoj bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, ali nudi mnogo više od toga, osim brojnih aktivnosti poput degustacija hrane i pića, festivala i koncerata nudi i brojne sportske i avanturističke aktivnosti. Predlažemo vam neke od njih:

Anchor 2

1. Rafting na rijeci Cetini - nezaobilazna i popularna avantura koja nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Izlet koji ćete pamtiti po nekoliko sati čiste zabave, adrenalina i predivnog okoliša. Oduševit ćete se okolišom, slapovima, špiljama, dubokim kanjonima, prekrasnom obalom, dok planine i rijeka zajedno čine okoliš kao iz bajke. Izlet možete završiti kod Radmanovih mlinica, restorana na otvorenom koji je smješten u originalnom okruženju starog mlina.


2. Sea kayaking - budite spremni na lijepe trenutke u prirodi koje ne možete vidjeti i posjetiti automobilom, biciklom ili pješice. Postoji bezbroj skrivenih uvala, špilja i plaža do kojih se dolazi samo veslanjem u kajaku. Provedite opuštajući i osvježavajući dan kajakom oko prekrasnog brda Marjan u Splitu. Krenite u opuštajući jutarnji obilazak ili uživajte u veličanstvenom zalasku sunca s mora. Možete istražiti litice i skrivene plaže. 

Anchor 3

3. Zipline Omiš - isprobajte 3 nezaboravna sata zabave, uzbuđenja i uživajte u prekrasnom, netaknutom kanjonu rijeke Cetine koja je tisućama godina tekla i stvarala mistične oblike. Ispred vas je avantura i iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života. 


4. Stand up paddle u Splitu - započnite dan s jednom od najnevjerojatnijih morskih avantura u Splitu. Istražite Split i uživajte u pogledu na brojne znamenitosti po kojima je Split poznat, od parka Marjan, plaže Bene i Kašjuni, Titove vile ili nevjerojatnih litica južne strane brda Marjan. Na ovom obilasku istražit ćete i neke od najljepših splitskih plaža, a imat ćete i pauzu za kupanje, ronjenje, fotografiranje.


5. Slobodno penjanje po Park šumi Marjan - ova avantura penjanja stvorena je za sve koji žele biti dodatno uzbuđenje. Brdo Marjan ima više od 80 ruta na penjalištu sa zapanjujućim pogledom na okolne otoke.


6. Ronjenje po dalmatinskom podmorju - otkrijte novu dimenziju svijeta i istražite atraktivne lokacije u akvatoriju otoka Čiova, Brača i Šolte. Na preko 30 raznovrsnih lokacija, možete vidjeti zidove i olupine potopljenih brodova, grebeni, antičke lokalitete i špilje. Gotovo na svim ronilačkim lokacijama moguće je naći i keramičke komade antičkog posuđa koji govore o naseljenosti područja Splita, Solina, Kaštela u doba rimskog carstva.


7. Biciklizam po Dalmatinskoj zagori - uživajte u vožnji biciklom kroz staze, polja i obronke Dalmatinske zagore, uz obalu jezera Peruča i kanjon rijeke Cetine. Kad se umorite, stanite u neko od tradicionalnih eko-etno sela i uživajte u vrhunskim vinskim sortama, tradicionalnom dalmatinskom pršutu i siru s lokalnih pašnjaka.


8. River tubing - zabavna aktivnost koja se sastoji od spuštanja niz rijeku u gumenim kolutovima. Nov i neobičan način za uživanje u jedinstvenoj atmosferi Dalmatinske zagore. Jamčimo istinsku zabavu svim dobnim skupinama.

 

Ne propustite još i jahanje konja u Dalmatinskoj zagori, jeep safari kroz prirodne ljepote srednje Dalmacije preko makadamskih puteva i asfaltiranih cesta, jetski safari u kojem ćete uživati u morskim radostima, parasailing sa pogledom na Split i otoke koji oduzima dah...

bottom of page