top of page
Picture1.png

APR

05

sjena.png

Izleti na dohvat Splita

twitter icon.png
facebook icon.png

Split je svojom lokacijom i izgledom oduvijek privlačio brojne turiste koji su željni različitih aktivnosti u samom gradu, ali i doživjeti brojne druge u blizini Splita. Pripremili smo vam nekoliko aktivnosti u Splitu i okolici koje ne smijete propustiti.

Anchor 2

Svatko od nas prilikom putovanja voli posjetiti sva važna mjesta i znamenitosti, a pri tome zanemarujući brojne aktivnosti koje nam se nude i koje pružaju divne trenutke. Uz odličnu lokaciju na kojoj se Split nalazi iznimno je lako u kratkom vremenu posjetiti i druge ljepote koje se nalaze u manje od sat vremena vožnje od Splita. Također, ne možete propustiti ni one zbog kojih je Split svakog dana sve veće odredište mnogih putnika.


1.Posjetite Trogir - na manje od pola sata od Splita nalazi se magičan grad-otok Trogir koji je s kopnom povezan mostom. Okružen zidinama i brojnim višestoljetnim građevinama nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i garantira vam predivno iskustvo. Trogir skriva brojne plaže i smatra se jednim od najboljih ljetnih odredišta u Dalmaciji. To je mjesto opuštanja i novih iskustava. Okupajte se i opustite, izgubite se u uličicama Trogira, prošetajte se stazama po predivnoj prirodi, poslušajte klapu na gradskom trgu ili se popnite na vrh tvrđave Kamerlengo.

Anchor 3

2. Posjetite Omiš - na samom ušću rijeke Cetine nalazi se ovaj gradić, okružen malim ribarskim mjestima s prekrasnim plažama, na samo 20ak kilometara od Splita. Ako vaš idealan odmor uključuje i dozu adrenalina, dolaskom u Omiš definitivno ne možete pogriješiti. Omiš je idealan za one koji vole aktivan odmor, od raftinga i kanjoninga na rijeci Cetini, slobodnog penjanja, do zipline-a , paraglajdinga, ronjenja, jedrenja...


3. Posjetite Salonu - glavni grad rimske provincije u Dalmaciji, najveći arheološki park u Hrvatskoj. Na samo šest kilometara od Splita, smjestili su se ostaci antičkog grada Salone. Salona je drevni grad okružen planinama Kozjak i Mosor kroz koji protječe rijeka Jadro. Posjetite zidine s kulama, i vratima, forum s hramovima, amfiteatar, prošetajte uz rijeku Jadro i sigurni smo da nećete ostati ravnodušni.


4.Posjetite Klis - nalazi se dvadesetak minuta sjeverno od Splita. Tvrđava Klis u popularnoj seriji „Igra prijestolja” zamijenila je grad Meereen. S tvrđave se pruža prekrasan pogled na Split, Solin, Kaštela te otoke Brač, Hvar, Šoltu i Vis.


5. Posjetite Krku - jedno od najpoznatijih nacionalnih parkova, nalazi se sat vremena od Splita. Prepuna predivnih riječnih bazena i jezeraca, impresionirat će vas sa 17 slapova od kojih su neki visoki i 50 metara. Krka je prepuna biljnog i životinjskog svijeta, te će vas pogled na sačuvane prirodne ljepote u potpunosti oduševiti.


6. Posjetite Makarsku - turističko središte sa brojnim hotelima, vilama, apartmanima, kvalitetnom ugostiteljskom ponudom te bogatim kulturnim i sportskim sadržajima. Makarska se nalazi podno parka prirode Biokovo u sklopu kojeg se od nedavno nalazi i skywalk- nebeska šetnica.


Otkrijte i Dalmatinsku zagoru, udaljenu manje pola sata od Splita, koja nudi potpuno drugačije iskustvo Dalmacije. Uz vitešku igru Alku i autohtone specijalitete, upoznajte Sinj. Svratite do etno eko sela Škopljanci, uživajte u bogatoj ponudi konobe, etnografskom muzeju, posjetite mini ZOO vrt sa domaćim životinjama, bio organski vrt te provedite svoje slobodno vrijeme u predivnom krajoliku daleko od užurbanog života grada.

bottom of page