top of page
-Hvar-.jpg

MAR

17

sjena.png

Otoci na dohvat ruke

twitter icon.png
facebook icon.png

Savjetujemo vam odlazak na jednodnevni bijeg do jednog od poznatih srednjodalmatinskih otoka. Bez obzira tražite li odmor i opuštanje ili lude zabave na odmoru, ovo su upravo mjesta za vas.

Anchor 2

1. Brač - Otok Brač nalazi se na samo 45 minuta vožnje trajektom od Splita. Ne sumnjamo da će vas ovaj otok oduševiti. Jedrite na dasci u kanalu pred Zlatnim ratom na Bolu, isprobajte paragliding s Vidove gore ili se pak odlučite za lov u gornjim dijelovima otoka. Kupajte se na brojnim pješčanim uvalama , isprobajte brački sir, janjetinu i ribu, uz rakiju i bolski plavac (poznato bračko vino) u nekoj od konoba i stvorite nezaboravan odmor. Brač je ipak najpoznatiji po svojoj plaži Zlatni rat u Bolu, koja je 2019. godine proglašena najljepšom plažom na svijetu. Pod utjecajem vjetrova, valova i morskih strujanja vršak „Zlatnog rata“ stalno mijenja svoj oblik čineći ga svaki put drugačijim i ponovno zanimljivim. Zlatni rat zaštićeno je prirodno područje i omiljeno mjesto surfera i kite-surfera iz cijelog svijeta.

Anchor 3

2. Hvar - na 2 sata vožnje od Splita, nalazi se otok Hvar. Ovaj otok dobio je još jedno priznanje, zasjao je na četvrtome mjestu europske liste najboljih otoka. Poznat je i kao najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Moramo istaknuti i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Forticu, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Hvar je poznat i po bogatom noćnom životu. Za željne vrhunskog "clubbinga" tu je Carpe Diem -jedan od TOP 10 svjetski poznatih klubova na plaži. Uputite se na izlet brodom na Paklene otoke, skupinu malih razvedenih otoka nedaleko od Hvara. 


3. Vis - Trajektom iz Splita do Visa stići ćete za 2 ipo sata. Otok Vis će vas u potpunosti oduševiti. To je otok sa neodoljivim mediteranskim šarmom gdje se živi bez stresa i gužve, gdje je sačuvana netaknuta priroda. Otok koji morate posjetiti i  kojem ćete se zasigurno vratiti. Otok Vis krasi prekrasno, kristalno bistro more, predivne skrivene plaže, uvale i otočići i upravo zato Vis će postati vaše omiljeno turističko odredište. Na otoku se nalaze i brojni podzemni tuneli i bunkeri od kojih su neki pretvoreni u prave atrakcije, pa vam tako možemo preporučiti Military tour, Wine tour, ali i posjet Modroj ili Zelenoj špilji. Otok je idealan i za rekreaciju zbog mnogobrojnih pješačkih ruta, sportova na vodi,  terena za rekreaciju, kao i za ronjenje ili biciklizam. Vis je idealan izbor ako tražite tišinu i osamu, kao i zabavne i kulturne sadržaje.


4. Šolta - Otok Šolta smjestio se nadomak Splitu i postao je praktički predgrađe Splita. Uskočite na trajekt, uživajte u pogledu na palubi i za samo pola sata doći ćete na Šoltu, mjesto gdje je more kristalno čisto, a brojne šljunčane plaže nisu prenapučene. Ukoliko želite aktivni odmor, na pravom ste mjestu. Ovdje možete uživati u biciklizmu, pješačenju, vožnji brodićima i kajacima, ronjenju uz instruktora i raznim izletima. Uživajte u gastronomskoj ponudi Šolte , kušajte ekstradjevičansko maslinovo ulje, isprobajte dobričić, vino dobiveno iz autohtone šoltanske sorte, degustirajte Olintio- ljekoviti ukusni šoltanski med od samoniklog ružmarina, a poslije večere se zasladite tortom od rogača. 


5. Biševo - Modra špilja smatra se biserom Jadranskog mora te privlači velik broj znatiželjnih turista. Modru Špilju možete posjetiti svakim danom tijekom cijele sezone, ako to vremenske prilike dopuste. Posjet brzim brodovima traje jedan do jedan i pol sat. Ovisno o godišnjem dobu, najbolje vrijeme za posjet špilji je između 10 i 14 sati.Posjetite još i Medvidinu špilju, nekadašnje stanište sredozemne medvjedice. Na južnom dijelu otoka Biševa nalazi se uvala Porat. Prekrasna pješčana plaža zaklonjena je od vjetrova i natkrivena je borovom šumom. Na plaži se nalaze i ugostiteljski objekti gdje možete degustirat vrhunski biševski plavac.

bottom of page