top of page
39a4767a68d41b61f5498e5ae0f6d2f2.jpg

FEB

23

sjena.png

Idealna mjesta za morske avature

twitter icon.png
facebook icon.png

Možete li zamisliti ljeto bez sunčanja i kupanja? Nebitno volite li više beach party ili kupanje u skrivenim uvalama, morske radosti u Splitu zasigurno vas neće razočarati. Posjetite neke od najpopularnijih plaža, igrajte odbojku na pijesku ili uživajte u koktelima, te saznajte zašto je ljeto u Splitu apsolutni hit brojnim gostima.

Anchor 2

Unatoč činjenici kako je Split grad s više od 200 000 stanovnika, more je jednako čisto kao i na otocima, stoga se možete okupati gdje god vidite more. Ipak, postoje brojne plaže i mjesta popularna među kupaćima koja se protežu od pješčanih plaža pa sve do kupanja na Marjanu. Kako bi vam pomogli u odabiru plaža prema vašem ukusu, predlažemo:


1. Bačvice - najpopularnija plaža u Splitu te slobodno možemo reći simbol grada Splita. Bačvice, od milja "Baće"  glavna su gradska, pješčana plaža koja se nalazi na nekoliko minuta hoda od samog centra grada. Omiljeno mjesto za kupanje u Splitu. Popularna igra picigin nastala je u ovoj uvali. Uz brojne caffe barove i noćne klubove ova plaža je 24/7 spremna za odličnu zabavu. A ujedno je i prva plaža koja je dobila Plavu zastavu koja jamči čistoću mora i plaže.

Anchor 3

2. Žnjan - jedno od popularnijih kupališta te jedna od najvećih plaža u Splitu, omiljena među ljubiteljima vodenih sportova.  Posljednjih godina postala je pravo okupljalište za mlade željne odličnih dnevnih zabava, ali i uživanja na brojnim ležaljkama uz odličnu glazbu iz beach klubova. Pozicionirana je u istočnom dijelu Splita te vrlo pristupačna zbog velikog, besplatnog parkirališta koji se nalazi tik uz plažu. Žnjan ima i uređenu plažu za invalide te plažu za pse sa mini šatorima.


3. Kašjuni - prelijepa plaža smještena u podnožju Marjana koja osim predivnog pogleda pruža i lounge barove s odličnim koktelima uz koje ćete imati zagarantirano odličan provod. Do plaže je moguće doći i brodom koji vozi svakih sat vremena iz centra Splita te pritom uživati u predivnom panoramskom pogledu na grad. Ukoliko ste avanturističkog duha isprobajte stand up paddle, kajaking ili iznajmite sea bob i stvorite nezaboravne uspomene. Ako se poželite opustiti, možete to učiniti uz ugodnu masažu i eterična ulja u šatoru na plaži.


4. Bene - za sve one koji su željni mirnijeg načina kupanja, Bene su idealno mjesto. Nalaze se na sjevernoj strani Marjana, te u svojoj okruženosti šumom daju predivan osjećaj osamljenosti. Do plaže se ne može doći automobilom, već ćete morati prošetati Marjanom ili se poslužiti autobusom. Za sve željne sportske zabave, Bene su izvrstan izbor. Iza plaže nalazi se sportski centar gdje je moguće iznajmiti razne rekvizite kako za sportove na moru tako i na kopnu. U sklopu plaže nalaze se i teniski te nogometni tereni i tobogani za djecu.


5. Kaštelet - plaža koja se smjestila u dnu Marjana, 2 km od centra grada Splita. Ova prekrasna plaža idealna je za mlade ljude željne zabave i uživanja na plaži uz koktel i dobru glazbu. Pruža kristalno čisto more uz brojne dodatne sadržaje. Na plaži se nalazi i snack bar u kojem možete prizalogajiti ukoliko ogladnite.

Osim predloženih plaža, svi oni željni osamljenijeg uživanja uz more lako će pronaći brojne skrivene plaže koje se nalaze u Splitu. Ne trebamo previše napominjati čari koje pruža noćno kupanje. Prema tome, brzo spremite kupaći jer ljeto je odavno stiglo u Split.

bottom of page