top of page
Davor-Strenja,-Zadar-i-okolica-28.09.201

APR

26

sjena.png

Jednodnevni izleti iz Splita

twitter icon.png
facebook icon.png

Već desetljećima Split privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Split je izvrsna turistička destinacija, posebice u ljetnoj sezoni kada sve vrvi od ljudi. Dugo vremena najpoznatiji proizvod bilo je sunce i more, međutim posljednjih godina stvari se mijenjaju a turistička ponuda postaje „složenija“. Iako će vas Split zasigurno oduševiti, ipak preporučujemo da istražite i druga divna područja. 

Anchor 2

1. Nacionalni park Plitvička jezera - Najveći i najstariji nacionalni park u Hrvatskoj koji se nalazi na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine. Plitvička jezera jedan su od najfotogeničnijih i najslikanijih dijelova Hrvatske. Čine ga 16 velikih jezera i nekoliko manjih te četiri planinske staze a za posjetitelje je otvoren tokom cijele godine. Savjetujemo vam raniji odlazak, jer iz Splita do Plitvičkih jezera treba oko 2ipo sata. Nakon obilaska jezera možete večerati u restoranu unutar parka ili odabrati neki od lokalnih restorana.

Anchor 3

2. Šibenik - Na samo sat vremena od Splita smjestio se jedan od najstarijih hrvatskih gradova- Šibenik. Katedrala sv. Jakova u Šibeniku jedno je od najznačajnijih i najljepših graditeljskih ostvarenja u Hrvatskoj a nalazi se i na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine. Još jedna znamenitost na UNESCO-voj listi je i Tvrđava Sv. Nikole. Uživajte u prekrasnom panoramskom pogledu kroz šetnicu u kanalu Sv. Ante. Ili se pak popenjite na Tvrđavu Sv. Mihovila s koje se pruža prekrasan pogled na grad i brojne otoke. 


3.Zadar - Zadar je grad romantike i ljubavi, mjesto strasti i duha. Ne smijete propustiti Morske orgulje- umjetnički glazbeni instrument koji stvara predivne zvukove pretvarajući morske valove u melodiju. Tik uz orgulje na zadarskoj rivi nalazi se Pozdrav suncu, još jedna instalacija- tijekom dana apsorbira sunčevu energiju a nakon zalaska sunca stvara spektakularnu svjetlosnu predstavu. Uživajte u koktelu u brojnim lounge barovima ili posjetite neki od obližnjih otoka trajektom i okupajte se u modrom moru. Uzmite predah i poslušajte zvuk valova, opustite se uz najljepše zalaske sunca na svijetu. Posjetite Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad i okupajte se na predivnim pješčanim plažama. Usput otiđite do solane i muzeja soli te probajte dio tradicije-Ninski šokol. Otkrijte zašto je Nin dobio službenu oznaku " Najbolje romantično odredište Europe"! Dok ste u blizini posjetite i Biogradsku rivijeru, Paklenicu, otok Pag i zadarsko zaleđe. 

bottom of page